Op deze website krijgt u inzicht in een hondenleven. Ik ben een hondeneigenaar die nooit naar cursussen voor de hond is geweest. De twee honden die ik vanaf begin deze eeuw in mijn leven zijn geweest zijn enorme toppers.  Beide kruisingen herder/collie en de grootste angsthazen uit het asiel. Beide honden binnen een paar weken helemaal vertrouwd met mij en afgetraind. Niet in het apporteren, flyball of doggydance, maar getraind om het dagelijkse hondenleven altijd en overal vrij te kunnen bewegen, bevrijdt van de riem.

Gaby

In de multiculturele wijk waar ik woon hebben mijn honden altijd losgelopen, maar wel onder appèl. Vele buurtbewoners hebben geleerd dat niet alle honden eng zijn en hebben mijn schatten zelf omarmt. De eerste 15 jaar heeft Gaby veel waardering gekregen van de buurtbewoners. In 2015 moest ik mijn trouwe vriendin laten gaan en ging ik opzoek naar een waardige opvolger van haar.

Leya

Dagelijks werk ik in de wijk en Leya is vanaf 2015 altijd aan mijn zijde. Op de dagbesteding worden alle deelnemers elke liefdevol door haar ontvangen. In de speeltuin tussen de flats is Leya een graag geziene speelmaatje voor de buurtkinderen en buurthonden. Ook voor de kinderen die bang zijn voor honden is zij een schoolvoorbeeld en kan ze helpen om hun angsten te overwinnen.

Op deze website vindt u informatie, videomateriaal van hondenliefhebbers, waarvan ik denk dat het de juiste manier is van opvoeden. Ik heb zelf geen documentatie of films gemaakt over het opvoeden van honden. Wil je ook graag een hond, bedenk vooraf goed welke karakter eigenschappen de hond moet hebben. Afhankelijk hiervan maak je de keuze voor een bepaald hondenras. Een keuze maken op alleen het uiterlijk van de hond is sterk af te raden. De hond moet goed bij je passen want je gaat een relatie aan voor een hondenleven!

Wij mensen zijn de zwakste schakel in de relatie mens-hond.
Een hond laat nooit zijn mens in de steek !!